Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Преди време беше дадена законова възможност част от сградите да бъдат узаконени и някои хора се възползваха от това. Благодарение на различни фондации направихме устройствен план на квартала, така че в момента незаконното строителство не продължава“, обяви кметът на общината Петър Паунов в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Интервюто на Петър Паунов е част от специалната рубрика на предаването "Директно" – "Директно от общините“, която в периода от 29 август до 6 септември ще среща зрителите с кметове на шест града, които ще коментират основните проблеми в общините, които управляват и плановете им за тяхното решение. 

Сред основните задачи на местната власт в община Кюстендил е подобряване на ВиК инфраструктурата. "Към момента не можем да сме доволни от постигнатите резултати, защото държавата не ни позволи да изградим собствено ВиК дружество.

В момента операторът, който оперира на територията на Кюстендил, отговаря за още 6 малки общини, които са с изключително тежка инфраструктура и инвестициите отиват за поемане на ресурсите по техните аварии, от което Кюстендил губи“, коментира Петър Паунов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Друга задача пред общинските власти в Кюстендил е създаване на подходящи условия, които да върнат младите хора в града. "За тази цел насочваме инвестиции към образователната и социалната инфраструктура. Въведохме безплатна детска градина за всяко дете, родено след 1 януари 2013 година. На практика следващата година тази мярка ще обхване всички деца“, коментира градоначалникът.

Паунов се похвали с потенциален инвеститор пожелал да вложи над 25 млн. евро в голям туристически комплекс на територията на общината. Скоро общината ще завърши изграждането на собствения си балнеоложки комплекс, който цели да превърне Кюстендил във водеща СПА дестинация в страната.

Цялото интервю с кмета на община Кюстендил – Петър Паунов, вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Фифи

преди 4 години

Тоя съсипа града и сега се готви за 4ти мандат. След него няма да има град повече

5

Анонимен

преди 4 години

Nema dokazatelstva. Laje 100 procenta.

4

fact

преди 4 години

*** два.първо се построява нещо като коптор, после се узаконява с подкуп от мешрето. е, може и със зъплъхи. зависи къде е "строеното"

fallback