Снимка: pexels.com
fallback

Лятото постепенно отминава, но и през следващия месец ще имаме възможност за активна почивка.

С измененията в Кодекса на труда отдавна отпадна практиката за разместване и сливане на почивни дни във връзка с официалните празници, за да се получат дълги уикенди, пише "Дарик".

Според настоящата схема на официалните празници не се работи, а ако някой от тях се пада в събота или неделя, за почивен се обявява и следващия го понеделник.

Без допълнителни почивни ще е празничният и почивен 6 септември – Денят на Съединението, който се пада в петък. Но за сметка на това той води след себе си цял уикенд. Така първите почивни дни през септември стават три – петък, събота и неделя (6, 7 и 8 септември).
 
Един допълнителен ден почивка, обаче, ще получим за Деня на Независимостта на България – 22 септември. Празничният ден се пада в неделя, затова се отпуска почивка и в следващия го понеделник. По този начин се очертава още една чудесна тройка от почивни дни – събота, неделя и понеделник (21, 22 и 23 септември).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Тони

преди 4 години

И аз също съм против тази дума. Има прекрасни български думи - почивен ден например. Какво му е лошото. "О, неразумне и юроде, поради что се срамиш"... да говориш на чист български език?! - би възкликнал гневно Паисий, ако беше жив. Но днешното време вече не ражда и Паисиевци, за съжаление. Явно сме стигнали дъното.

10

Анонимен

преди 4 години

Живота не е само моренце,да си оставиш кинтите на мутроморието. 3 месеца само това слушаме,писна ни вече. Хората си имат други задачи.

9

Анонимен

преди 4 години

Това "уикенд" *** дума ли е, някаква клетва ли е или някакво недоразумение на чуждопоклониците? Защо опорочавате и защо не пазите святия български език?

fallback