Снимка: pixaBay
fallback

Заведение в Крапец въведе такса от 1 лев за зареждане на телефон. Оттам обаче ще платят глоба не заради това, а по друга причина -  таксували клиентите и за ползването на тоалетна.

Oще по темата

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, обясни, че щом таксата „зареждане на телефон” е предварително обявена, тя е законна.

Таксуването на клиенти за ползването на тоалетна обаче е незаконно, а заведението, което го е направило, ще плати глоба.

"Още вчера сме направили проверка, ще наложим санкции. Минимум 1 000 лева ще е тя за това, че тоалетната не може да се ползва от клиентите безплатно", заяви Маргаритов пред Нова тв.

Що се отнася до зареждането на телефона, Маргаритов обясни, че щом е обявено като услуга, е законно и всеки може да отиде във въпросното заведение и само да си зареди телефона, като така вече се води клиент.

"Като цяло българският туристически продукт никак не е лош. Въпросът е, че понякога с инцидентни неща, които влизат в общественото внимание, създаваме впечатлението, че все нещо куца, нещо не е наред", заяви Маргаритов.

Той коментира и инцидента със скъсаното въже на парашут.

"Имаме отношение дотолкова, доколкото всички условия по предоставянето на тази услуга трябва да са представени на вниманието на потребителите – цената, обезопасяването. Доколкото виждам в конкретния случай човекът, който трябвало да управлява лодката, не е преценил правилно условията", коментира председателят на КЗП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 4 години

Митьо хотелиер - номер 14Прочетете коментара, за да можете да оцените духовното ниво на българския бизнесмен. Правописните грешки и объркания словоред ще ви дадат възможността да оцените IQ-то му с едноцифрено число от 0 до 9! Хубав ден и на Митьо и да научиш българския!

21

А, де!2

преди 4 години

Ето тук обаче ударих на камък!Нали съм българин - влязох в положение на бедното ЕТ. Дадох 5 лева - да има все пак - цяла група сме 8 човека, може на всеки да се наложи.Не можах обаче да обясня на познатите си за какво точно съм платил!Честно казано, спрях след първият опит, за да ни остане хубавото настроени.После се замислих, какъв ли друг хитър ход ще се измисли за да се отблъскват туристите.Пък после ревем, че недооценяват красотата на България.

20

А, де!

преди 4 години

Като е тръгнало нека споделя случка отпреди 3 седмици в Етнографски музей Етър - Габрово.Заведох приятели (не от БГ) да разгледат нещо толкова автентично, каквото е българският фолклор и традиции. Страхотно беше!Накрая седнахме да хапнем във Възрожденския ресторант. Пак добре, докато един от групата не ме попита какво точно искат хората в тоалетната. Оказа се, че тоалетната не е нито към ресторанта, нито на Музея, а частна фирмичка, която за резил събира пари, независимо, че си платил вход!

fallback