Снимка: Pixabay
fallback

През следващото денонощие през България ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често значителна през нощта над западните, а през деня и над останалите райони от страната.

На много места от запад на изток ще превали, в планинските райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия и за гръмотевична дейност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлуе хладен въздух.

Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 25 и 30 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще е предимно слънчево, но след пладне от запад облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи.

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще са между 26 и 30 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 25 - 27 градуса.

В планините облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В петък с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър ще продължи да прониква хладен въздух.

Максимални температури между 27 и 32 градуса. На отделни места, главно в Източна и Южна България ще превали и прегърми. В Рило-Родопската област са възможни и по-интензивни локални явления и градушки. В събота ще преобладава слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските райони, ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще започне повишение на температурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

До Ясен ЖелязковЗа сметка на това в Австралия вали сняг.Нещо,невиждано от десетилетия.Което удобно се премълчава от затоплистките медии.

10

Ясен Желязков

преди 4 години

Иначе, въпреки всичко тази година 40-так си нямаме, няма и да имаме. Миналата година пак си нямахме, ще чакаме за лятото на 2020. Последния беше на шести август 2017. И то 40.5. И то - в Сандански, дето е почти Гърция. Друго си е 40-така да е в Пловдив, Ловеч, Велико Търново, дай боже и в София, за кеф на затоплистите. Ама засега няма, ще чакаме...

9

Ясен Желязков

преди 4 години

Температура, валидна за статистиката, се мери в специални метеорологични станции и то на сянка. Новите започнаха да мерят и на слънце и затова имаме известно завишаване на стойностите. Например за "историческия най-горещ месец юли 2019" аномалията е плюс 0.454 - 0.501 целзиеви градуса спрямо 1961-1990 година. Масово старите станции остават заградени между бетонни сгради, асфалтови пътища и унищожена растителност. Наистина става горещо, но отидете до близката гора, парк или езеро и ще усетите раз

fallback