Снимка: Pixabay
fallback

В Южна България започват проверки дали са умъртвени прасетата в личните стопанства заради африканската чума, предаде Bulgaria ON AIR.

Приоритет за Агенцията по безопасност на храните ще бъдат населените места в Пазарджишка област, където стопаните получиха седмица отсрочка, за да унищожат животните си.

Oще по темата

Проверки ще има и в населените места в западната част на Пловдивска област, тъй като те попадат в 20-километровата санитарна зона около петте индустриални свинекомплекси в Пазарджик.

Ако в частните дворове бъдат намерени живи прасета, те ще бъдат унищожавани принудително.

Кметовете на 30 села в Пазарджишко заплашиха в края на миналата седмица с нови протести. Демонстрациите обаче бяха отменени, тъй като днес в столицата предстои поредната среща на представители на протестиращите с държавните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

Някога Василий като обезобрази българската армия го кръстиха Василий ***.А сега Бойко като съсипа поминъка на куп селяни и бедняци, трябва да го кръстим фараон Тутантиквуний Свинеубиец.Тоя, дружката му Цвъку Апартамента, Нинова Кавалеристката, тримата фашистки *** лай.новози, Магарешки Аптечката и Карадайъ Минета са част от организирана престъпна група кръстена Пре.зае.би България и Европа и мястото им е в трудови войски.Конкретно за тях трябва да ги направят.

22

Аззз

преди 4 години

Абе толкова се раздуха тази чума, че почва да ми изглежда като измислица на БАБХ за да прецака бизнеса на някого.

21

и отново аз

преди 4 години

Както е и редно да се ограмотите, ето ви колко е разпространена в цяла Европа с всички доклади на всяко правителство. ec.europa.eu/food/animals/animal-diseases/control-measures/asf/btsf-training-material_enСамо отбелязвам да видите разликата между нашия неграмотно написан PDF и останалите

fallback