fallback

34 градуса в Русе е най-високата измерена температура в страната. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Данните са към 12.00 часа.

32 градуса са измерени в Сандански, Стара Загора и Ловеч. В Плевен, Велико Търново и Кнежа термометрите са показали 31 градуса. В столицата са измерени 28 градуса. Не са регистрирани валежи.

Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ.

Предупреждението за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол.

В тези райони се очаква след обяд температурите да надвишават 35 градуса. При тези температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Наблюдател

преди 4 години

Несериозна статия, някакви смешни жеги.

10

Анонимен

преди 4 години

Нормални температури за лятото.

9

Гoшу

преди 4 години

Освен че имам камина за зимата, имам и климатик за такива жеги. Да му мислят тези, които работят на открито :) и които изобщо работят каквото и да е без климатик, ако ще в офис да са. Аз в такова време си пия на 23 градуса у дома джин с тоник и се чудя коя да поканя да ми дойде на гости. Сега чакам една плувкиня, а на форумците искам да кажа едно наздраве, и да не се косят толкова за политика. Да гледат да влезат в някоя схема пари да правят и да се занимават повече с жени, не с Боko и Джуджaka

fallback