Снимка: Pixabay
fallback

Две положителни проби за чума по свинете са установени при изследване на материал от мъртви глигани, намерени край доспатското село Змеица, информират от Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян.

Oще по темата
Заради случаите общинската епизоотична комисия в Доспат ще заседава днес, за да се обсъдят мерките, които ще бъдат наложени заради наличието на заразата. Това са първите случаи на АЧС в Смолянска област.

Очаква се в следващите дни да се получат резултатите и от останалите 9 проби от мъртви глигани, открити в горски местности в областта.

Пробите са от трупове на две диви свине, престояли от дълго време в местност между селата Змеица и Борино.

Веднага, след като са намерени, мъртвите животни са загробени, а мястото е било дезинфектирано, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

@_@

преди 4 години

Това а снимката е глиган. Ако хората отглеждат такива полудиви животни и те са за трепане.

18

аскет с каскет

преди 4 години

Разбире се , чи ще има чyма в Смолян - нали миналата седмица ги караха да си заколят прасетата , уж превантивно !Кои са следващите области по този пъклен план ?!Всички , в които се гледат домашни прасета т.е. в цялата т.нар. държава . тъй като целта е комплексна - хем обезщетения на мутробизнес-свинарите за несъществуващи бройки прасета ;хем ликвидиране на допълнителните свежи еко мръвки за народеца ;хем ликвидиране популацията на дива *** у нас , та да се ловува само в частни ловища и т.н.

17

Анонимен

преди 4 години

След Смолян,ще има чумич и в Перник иДупница,но се чака да бъде намерено,проснат труп незнайно как.Щото франсето ,немеца и испанеца чакат награницата пълни със свинско.Отделнотова е малко,щото немеца влиза в рецесия.От смърдящите каубой,същосе очаква 100 годишно от военните. Томоже и да е бизонче.

fallback