Снимка: архив, Булфото
fallback

Пети ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от протестиращи срещу мерките, предприети от държавата за избиване на дворните прасета като мярка за ограничаване на АЧС.

Oще по темата

Обходният път от Сливен за Ямбол е през селата Камен - Жельо войвода - Кабиле. През блокадата се пропускат само автомобили на Спешна помощ.

Нощта е преминала спокойно, без провокации, съобщи организаторът на протеста Валентина Василева. Снощи към тях са се присъединили и хора от Перник.

В 10:00 часа днес ще се състои заседание на Областна епизоотична комисия в Сливен, която се свиква от областния управител Чавдар Божурски. На нея трябва да стане ясно какви мерки се вземат за ограничаване на африканската чума по свинете в региона, предаде БНР.

От вчера ветеринарните власти извършват проверки в стопанствата по селата, като дезинфекцират местата, където са отглеждани вече закланите животни, а ако има живи, те ще бъдат умъртвени с ток. Към момента се проверява 3-километровата зона около големите промишлени свинекомплекси в района. Предстои да бъдат проверени близо 100 села в Сливенска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Тихомир Томов

преди 4 години

До 0 Напиши си името и от къде си да ти приложим Руския опит .................

35

0

преди 4 години

това е опасен вирус с висока смъртност, ако мутира и се пренесе на човек не ми се мисли. Полицията трябва да действа като в Русия. Влиза пребива ги с палки, осъжда го с глоби или затвор и им избиват свинете. Това е катастрофа - отнема доста приходи които влизат в бюджета на страната, но ситуацията е опасна и трябват жертви. Какво ги галят с перце тези ***

34

Атанас Атанасов

преди 4 години

И какво постигат като стоят там.и се наливат с бира по цял ден като са много загрижени за нелегалната си търговиика с прасета да отидат пред парламента да си правят седенките а не да пречат на нормалните хора да пътуват

fallback