Снимка: БулФото
fallback

24-годишен моторист е задържан за бягство от полицейска проверка и застрашаване живота на полицаи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Фокус".

Снощи около 00.45 часа, патрулирайки по маршрут бул. „Никола Петков“ и околовръстния път, пътните полицаи забелязали моторист да се движи по посока кв. „Горна баня“ с висока скорост, без светлини и скрит регистрационен номер.

Униформените незабавно предприели действия за спирането му, но мотористът не се подчинил и увеличил скоростта.

Сигналът за неподчинението бил предаден на следващ екип, който също безуспешно опитал да спре моториста.

След кратко преследване полицаите му препречили пътя, но когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към служителите на реда.

При възникналата ситуация и реална опасност за живота и здравето им, се наложило единият от полицаите да използва служебното си оръжие, с което произвел три изстрела със стоп патрони - един от тях улучил водача в ръката, а другите два попаднали в крака му.

Той е прегледен от екип на спешна помощ и допълнително в болнично заведение, назначено му е лечение.

От последващите полицейски действия е установено, че мотористът - 24-годишен, управлява моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 4 години

Свалихте червените мутри от кортежите, но те се качиха на мотори и продължиха да си разиграват коня! Едно истинско народно правителство отдавна щеше да им е конфискувало кортежите, моторите и залите за силови тренировки а вие не го правите - народно правителство ли сте тогава?

42

Ти да видиш..

преди 4 години

Не съм чул моторист да убие шофьор. Обратното се случва всеки ден.В конкретния случай обаче моториста трябва да се накаже здраво.

41

Пенсионер

преди 4 години

До Анонимен 25 Никой нищо не е наредил на мотористите. Пишеш глупости. Ако не беше демокрацията, мотористите и много шофьори щяха да маат пеш. За това хората ще гласуват за ГЕРБ.Някога имах трабант , а сега съм сменил 4 коли и 4 мотора. Как да гласувам за БСП ?

fallback