Кадър: Bulgaria ON AIR

Пореден уикенд с множество катастрофи по пътищата. Три поредни пътни инцидента станаха на автомагистрала "Тракия", при един от които двама загинаха, а осем бяха ранени.

Още по темата

Случващото се е безхаберие от страна на управляващите, отказваме да приемем действията им, посочи Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност.

„В мирно време да умират толкова много хора и да има толкова материални щети е недопустимо. Това е абсолютно безхаберие по отношение на пътната безопасност“, заяви той.

По думите му човешките грешки по отношение на множеството пътни инциденти са неизбежни, но е нужно участниците в движението да бъдат предпазени от лоши условия, за да ги допускат възможно по-малко.

Множество неизправности и недостатъци са констатирани след редица проверки на магистрала "Струма". Такива са например мобилни знаци, които трябва да предупреждават за опасности, но те всъщност не работят както трябва, посочи Баждеков.

"Липсват маркировки, осветление, хубави пътища", обясни той.

"Tрябва да се работи с шофьорите, с пасажерите, с тези, които ни предоставят услугата път-шосе-магистрала и обучаващите младите шофьори. Mерките, които трябва да въведем са над 1000, институциите трябва да възстановят доверието в себе си", подчерта още Баждеков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му образуващите се тапи и задръствания се дължат често пъти на неправилната организация на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase