Снимка: pixaBay
fallback

35-годишен мъж от Варна се е удавил в морето на Втора буна, пише "Фокус".

Инцидентът е станал на 3 август малко преди обяд, съобщи управителят на ДКЦ "Света Клементина" д-р Иван Иванов.

Въпреки усилията на спасителите, мъжът е починал в следствие на удавяне от силно течение на морето.

„До колкото знам мъжът е влязъл заедно с един от спасителите да помогне на две или три деца, обаче него го дърпа течение навътре и в следствие на това се удавя“, обясни д-р Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Денис

преди 4 години

Винаги, когато попаднете в мъртво течение плувайте успоредно на брега и никога директно към брега. Течението може да ви завлече няколко километра навътре ако се оставите на течението. За добрите плувци е възможно излизане от течението плувайки директно към брега, но това изисква доста усилия. Паниката е фактор, който те кара да тръгнеш да плуваш към брега и, ако не си добре подготвен се бориш и изцеждаш силите си без да напреднеш и оттам нататък вече е късно, ако няма кой да ти помогне.

16

Анонимен

преди 4 години

Попадал съм с водно колело в мъртво вълнение. На плажа между Новия Несебър и Слънчев бряг. Отнесе ме чак до Стария Несебър, въпреки че останах без крака от въртене срещу течението. Тогава разбрах това което съветва колегата по-долу (благодаря му за съвета, все пак). Най-важното е да се плува перпендикулярно на течението и да се пазят силите.Мир на душата на момчето!

15

Внимание!!!

преди 4 години

сезон на медузи и мъртво вълнение!!!!!

fallback