Снимка: pixaBay
fallback

Възрастна жена от Русе стана поредна жертва на телефонни измамници. Тя била потърсена на домашния си телефон от мъж, който се представил за "началник на криминален отдел". Мнимият полицай й обяснил, че се провежда полицейска операция за задържане на престъпници, свързани с телефонни измами, и се събират средства за залавянето им.

След като непознатият поискал определената сума, жертвата събрала 8150 лв., които сложила в найлонова чанта и по негови указания оставила на пътека пред блок.

Последвало второ обаждане от мнимия началник - този път по мобилен телефон. В разговор той й обяснил, че измамниците разполагат с хакери и могат да изтеглят пари от сметките й, затова я "посъветвал", ако има спестявания в някоя банка, да ги изтегли, а по този начин ще помогне и да ги заловят.

Жената отишла до клона на банката си, намиращ се в централната част на града, и изтеглила от там сумите от 3000 евро и 2000 лева, които отново по указания на мъжа оставила под дърво на улица в друг квартал.

Разбрало се, че е станала жертва на измама, едва когато по-късно е провела разговор със свой роднина от друг град, който пък се обезпокоил от начина по който тя се е държала по телефона. Той сигнализирал за това в полицията в Русе и веднага при жената бил изпратен полицейски екип, съобщи "24 часа".

Случаят е документиран, разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

краси

преди 4 години

Във всички държави има прости хора,но в РБ процентът е най-голям!Правим и "избор" от едно нещо......

4

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПревърнахте го в държавна политика!

3

Анонимен

преди 4 години

То бива глупав народ ама чак пак вече 5-6г все едно и също. Аман.

fallback