Кадър: Bulgaria ON AIR

Интересът към кемперите става все по-голям, а много хора ги предпочитат, защото предоставят много интересно преживяване, заяви Николай Иванчев, който от вече 10 години отдава кемпери под наем.

Още по темата
Търсещи да наемат кемпери са най-вече семейства. По думите на Иванчев те носят определена романтика, защото с тях може да се спре навсякъде, да се пренощува, да се извади масата пред него и да се наслаждаваш на почивката си.

"Това е типичен кемпер под наем. Имаме кухня с мивка, падащо легло, маса, място за 6 човека за сядане, вътре е доста светло, за да създава впечатление и добро настроение. В този кемпер могат да нощуват и возят 4 човека. Типичният кемпер е за семейство от 4 човека", разказа Николай Иванчев.

Цената за наем на возилото е 250 лева за нощувка високия сезон, обясни още той. По думите му големият интерес показва, че сумата е достъпна.

Иванчев разкри още, че клиентите му предпочитат най-вече Гърция, защото там има много добри условия за къмпинг с кемпер. Италия също е много популярно място, както и Хърватия.

"България имаше много големи традиции в близкото минало. Постепенно и тук се нормализират нещата. Бавно, но сигурно си ставаме едно нормално и достъпно място за къмпингуване. Имаме прекрасни места. С кемпер, за разлика от каравана, може да се къмпингува и извън къмпинг", обясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Според Иванчев най-добрият начин за регулиране на местата, на които да може да се разположи кемпер, е това да се направи от общините и това помага много за развитието на регионите. Пример за това са именно Гърция, Италия, Хърватия.

Коментари Напиши коментар

13

До 10 Анна

преди 2 години

Не забравяй, че наемаш и кола ... Защо сравняваш само цената на нощувка в хотел?

12

Анонимен

преди 2 години

Най-разлчини са цените за наем на кемпер. Общото е, че падат при по-дълго наемане. Едни са цените за до една седмица, други са за седмица-две и т.н. намерих и отдаване под наме за два пъти по-ниски цени от тези 250 лева, както и по-високи. Има 4-5 местни, има за 6 човек има и за повече.

11

Анонимен

преди 2 години

Нормално, хората който живеят в панели, не искат да почиват на същото място, каквото тук ни се предлага. Всичко се презастрой.