Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на "ТАД Груп" – фирмата обвинена за кибератаката срещу приходната агенция, трябваше да кацне в понеделник вечерта в България с полет от Истанбул. Това обаче не се случи. Очакваше се Иван Тодоров да се прибере от Канада, той да бъде арестуван.

От МВР не отричат и не потвърждават информация за това дали той е бил на борда на самолета, с който се очакваше да кацне. Също така не коментират дали е арестуван или не, съобщава Нова тв.

Още по темата

Преди дни на Иван Тодоров беше повдигнато обвинение за подбудителство при извършването на хакерската атака срещу НАП. Тогава изтекоха данни на близо 5 милиона българи.

В съобщение до представителите на медиите в понеделник Тодор обяви, че е възможно да се прибере още същата вечер. Също така той поясни, че не се страхува от нищо. "Знам, че в момента има някаква версия, според която се очаква да бъда арестуван на летището, но аз не се крия, обяви Тодоров. Тодоров поясни, че е в Канада на бизнес пътуване, планирано преди два месеца.

"Аз съм на отдавна планирано посещение и по принцип моята идея е, когато се прибера,във вторник, да отида при органите, които искат някакво съдействие от мен", обясни преди дни Иван Тодоров.

Информацията като цяло по случая е разнопосочна. Единственото, което се знае е, че при кацането му в България, той ще се сдобие с обвинения.

"Нека да дойде и ще преценяваме как ще се действа. Колегите са готови с обвинение, ще му бъде предявено такова. За мярката за неоткроление ще се прецени на момента", заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase