Снимка: Слънчев бряг

Най-евтиният атракцион на плажа в "Слънчев бряг" и този сезон остава водното колело. 30-минутна разходка за четирима струва 15.00 лева, а за един час компанията плаща 20.00 лв., показва проверка на БТА.

На ивицата в най-големия ни курорт се предлага и сърфиране с "рингове", "банани" и надуваеми дивани. Разходката върху такова надуваемо съоръжение, теглено от моторна лодка, струва по 20.00 лева на човек.

Най-новата атракция на плажа е съоръжение с формата на огромен октопод. Атракционът се изстрелва на няколко метра и "лети" във въздуха, а след това се приводнява с въртеливи движения. Прилича на познатите "банани" и "рингове", но е доста по-екстремно, обясни Кирил Спасов, управител на ивицата в курорта.

"Октоподът" събира едновременно до шестима туристи, но може да се ползва и от по-малко. Ако се наеме от двама, цената на забавлението е 50.00 лева, компания от 3-ма заплащат 70.00 лева, а за четирима таксата е по 20 лева на човек. Разходката с атракциона продължава 10 минути.

Другият нов атракцион е бънджи-сфера. Туристите влизат в нея и се "изстрелват" във въздуха на 60 метра височина. Цената на удоволствието е 25.00 лева.

Най-екстремното преживяване остава парасейлингът, който може да се ползва едновременно от двама. За десет минутен полет с парашут над вълните се заплаща по 90.00 лв. Туристите могат да "запечатат" полета си с фотоси и видео.

Джет на плажа в Слънчев бряг може да се наеме за 15 минути срещу 80.00 лева, а за 20 минути цената е 90 лева. Най-дългата разходка с джет продължава 30 минути и струва 130 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase