Снимка: Булфото, архив
fallback

Междуведомствената експертна комисия към областния управител на Велико Търново оцени на 4 милиона и 500 хиляди лева щетите от последните проливни дъждове в общините Велико Търново, Горна Оряховица и Стражица, съобщава БНР.

В община Велико Търново щетите върху уличната мрежа в няколко села и общинския път между Русаля и Дичин са оценени на близо 2 милиона лева.

В община Горна Оряховица исканията са за 2 милиона лева и са за възстановяване на отнесени улици и за почистване на Александровския мост на републикански път в село Първомайци.

В община Стражица щетите от последните порои са за половин милион лева и са нанесени върху улиците в селата Камен и Нова Върбовка и на детската градина и училището в село Камен.

Исканията за неотложните ремонти са изпратени до правителствената комисия по бедствия и аварии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

дедо

преди 4 години

100 процента лъжа в тоя район лъжата е като добър ден .такъв г.ад като стражица НЯМА

2

Сто

преди 4 години

Елате да видите новия обходен маршрут преди гр.Велико Търново през с.Присово и с.Пчелище. Половината стари шахти в населените места са засипани от нов асфалт и на практика напълно заличени, водата посещава старите хора направо в къщите им. ИЗвънселищните пътища скоро ще бъдат подкопани странично от водата, защото пари за бетонни отводнители няма, но за асфалт който ще издържи максимум един сезон има.

1

Анонимен

преди 4 години

А при нас е суша. Листата на кестените започнаха да съхнат и окапват.

fallback