Снимка: pixaBay
fallback

Към момента няма данни за катаклизъм в световното предлагане на свинско месо, обясни председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов.
Oще по темата

Само за последната седмица у нас има 15 стотинки изменение в цената. Свинско месо ще има, нашият пазар е много малка част от свободния пазар, коментира той.

Иванов уточни, че най-вероятно ще има увеличение в цената на свинското заради африканската чума, но то няма да е драстично.

Всичко останало било спекула.

"Европейският пазар е балансиран и стабилен, не чакайте драстични увеличения", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че на пазара у нас българското месо и вносното са разпределени в еднакво количество.

"Част от българското месо е с по-добри качества и обикновено е по-скъпо. Основните количества месо внасяме от Европа, а не от Китай, където също се борят с чумата по свинете", каза Иванов.

"Това засяга цялото общество и трябва да покажем, че имаме идея да работим единно. Косвената вреда ще бъде още по-голяма, тъй като остава безработица, губи се поминък, губи си капитализация...", допълни той.

Владимир Иванов допусна, че може да има един месец на спекулации в цените заради чумата. И отбеляза, че в момента вносителите ги устройва такъв тип говорене и паника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Шопо

преди 4 години

То и маслото лани поскъпна двойно,па като позалежа и замухлясва,го върнаха на старите цени. Пазарна икономика...А вносното свинско е лигаво и противно на вкус,че ставам веган и алкохолик. И ако внасят пиенье от Юръп ,че съм много задоволен ,особено ако е от Скотландия или от страната на рижавите алкохолици-ирландците...Айде,наздраве !!!

4

Анонимен

преди 4 години

точно от Кауфланд си купих свински бут без кост 6.42 произход ЕС

3

К.урАнов СМГто

преди 4 години

Крайно време беше л.0дъл и кауфата да фалират. Аман от НАЦИ -държавни фирми

fallback