Снимка: Pixabay
fallback

Областният управител на Плевен Мирослав Петров обяви бедствено положение  заради установените огнища на  африканска чума по свинете в честни стопанства в Гулянци, Никопол, Левски и Белене.

Бедственото положение ще продължи до 31 юли, като срокът при необходимост може да бъде удължен, уточниха от пресцентъра на Областната администрация.

Oще по темата
Полицията организира охраната на всички входно-изходни пътища на населените места, където има регистрирани огнища на зараза.

При необходимост ще се включи и армията.

При изпълнението на дейностите да се вземат всички необходими мерки за опазване здравето и живота на участниците в тях като се провеждат нужните инструктажи.

"Обявеното бедствено положение дава възможност за включването на по-широк кръг институции в дейностите по ограничаване разпространението на заболяването", каза областният управител Мирослав Петров. Той подчерта, че стриктното спазване на набелязаните мерки, извършвани от отговорните институции, както и съдействието от страна на местните власти и стопаните е от изключително значение за ефективността на предприетите действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ставрю

преди 4 години

Тее зарази ги ръсят американците. Боико да отиде и да я предупреди тая чума да изчезва тя само от мутри се плаши. Всичко е умишлено но кой пуска тее зарази - нашите нови братя краварите.

7

Анонимен

преди 4 години

Поредната руска диверсия е това.Най-лесно е да минеш и да хвърлиш няколко пакетчета зараза.

6

Смирен депутат

преди 4 години

Няма страшно,като се избият домашните прасета,ще се вкара замразено свинско месо от Англия и Ирландия.

fallback