Снимка: Pixabay
fallback

Дребни собственици от област Сливен превантивно са ликвидирали стопанствата си, за да предотвратят загубите от задължителната евтаназия на прасетата при евентуално откриване на огнище на болестта "африканска чума по свинете" в района. Това съобщиха от областната администрация, където днес е заседавала областната епизоотична комисия във връзка с опасността от болестта.

В област Сливен към момента се отглеждат 5070 животни в 2420 стопанства от типа "заден двор". Предстои да бъдат установени малките стопанства, където се извършва развъдна дейност.

Проверките, свързани с превенцията и контрола срещу разпространението на африканската чума по свинете ще се извършват от съвместни екипи на ОДБХ и ОД на МВР, е разпоредил областният управител.

От Областното пътно управление са започнали дезинфекцията на местата за отпадъци, разположени край пътищата от републиканската мрежа. Районите около тях се окосяват, след което се обработват с препарат. Обработката по магистрала "Тракия" е два пъти в седмицата, а по главните пътища - веднъж, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

тези прасета да не са ги снимали на Бузлуджа?

17

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонимен14ей,ама верно,авер!....Сега проверих и знаеш ли какво открих?..От цялата територия на РФ ,възлизаща на 18 МИЛИОНА квадратни километра,"липсвали" някакви си 110 хиляди....Естествено,тоя факт фърлил в ужас Кремльовците и лично Путин!..И тоя последния са зарекъл,че докато не опразни тая "ФАТАЛНА" площ,немал да ходи за риба.....а ТИ,ти си..айдиотн....

16

Чорбар

преди 4 години

Никога досега не е имало толкова яростна кампания и толкова много лично обиди срещу привържениците на ЦСКА!В центъра на заговора са Сираков, Перуката и аверът му корумпираният Мишел Платини! Да ги разследват!

fallback