fallback

Асоциации на свиневъди поискаха да бъде забранено свободното отглеждане на прасета в дворове. Това обаче ще рефлектира особено сериозно за хората, които разчитат на животните в двора, за да се прехранят.

Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България и Асоциацията на свиневъдите в България настояха дори за криминализиране на деянието "отглеждане на прасета в нерегистриран обект".
Oще по темата
Причината за драконовските мерки е увеличаващото се разпространение на африканска чума по свинете.

Новината, че промишллените свиневъди искат да й забранят да гледа прасето Гошо в задния двор, истински тревожи баба Герга.

"Няма да дам да го убиват! На село хората всички са закъсали за пари", казва 85-годишната жена пред Bulgaria ON AIR.

Радостина Донева, председател на Асоциацията за развъждане и съхранение на Източнобалканската свиня, заяви че в страната в индустриални ферми се отглеждат около 900 000 животни, а в личните стопанства има между 20 и 50 000 прасета.

"Имаме в страната минимум милион свине, като животните в "заден двор" са 1% от всичките. Икономически, освен преките загуби в умъртвени животни, ще се усети и липсата на пазари за следващите години, загуба на работна места", заяви донева пред "Директно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Киро Х

преди 4 години

Следва забрана на отглеждането на домати! Затвор! Да живеят ЕС и демокрацията!

70

Анонимен

преди 4 години

"Асоциации на свиневъди поискаха да бъде забранено свободното отглеждане на прасета в дворове."Окей, асоциацията на ИТ-тата пък да поиска - инсталираш си програм сам: 5 години затвор. Деинсталираш сам? 10 години! Недай си боже да ъпдейтнеш нещо сам - доживотна!

69

Анонимен

преди 4 години

За прасе- затвор, за кокошка бой с камшик ! Това е лудост!

fallback