Снимка: архив, Булфото
fallback

Вестник "Сън" препоръчва България като най-евтината дестинация за "алкохолна ваканция" в Европа това лято.

В същото време британският таблоид съветва своите читатели да избягват Франция, където бирата струва над три пъти по-скъпо, отколкото в България.

За британците, които търсят алкохолна ваканция, Слънчев бряг е мястото, където да отидат, пише авторката на статията Цин Се.

Тя отбелязва, че там не само са едни от най-ниските цени на бирата и виното сред европейските морски курорти, но и тази година е с близо 14 процента по-евтино в сравнение с миналото лято.

За сравнение бирата е с 342 процента по-евтина в Слънчев бряг, отколкото в Ница, а виното - с около 238 процента.

При това положение не е изненада, че Слънчев бряг се превърна в новия Магалуф, популярен курорт на испанския остров Майорка, за обичащите купона британци, пише Цин.

Тя отбелязва също, че българският курорт е изгоден за семейни ваканции, а цените на храната по заведенията са едни от най-ниските, пише БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 4 години

Тя и София стана като Слънчака. През уикенда туристи на тумби идват с нискотарифните полети. До нас има заведение_къркат до сутринта. За това идват

66

Waffen SS

преди 4 години

""Препоръчват ни: България - най-евтината дестинация за алкохолна ваканция""За каквото ставаме ,за това ни препоръчват.Няма да ни препоръчват за културна дестинация.У нас тези,които ходят на театър,опера,оперета или четат книги ги смятат за някакви странни същества изпаднали от "съвремения" живот

65

колега

преди 4 години

До Анонимени аз работих 3 годни на слънчака по разпределение и не съм очарован...Най-сладките работни места се заемаха от хора на МНР - т.н. ГЕСТАПО.Барманите се назначаваха директно от София с препоръчителни писма със връзки.Въведоха бригадна отговорност в ресторантите - сметките се плащаха на оберкелнераМестните жители са пълни неврастеници и само строят къщи за квартири под наем.

fallback