Снимка: архив, Булфото
fallback

През следващото денонощие под влияние на добре изразен студен атмосферен фронт времето над България ще бъде много динамично.

През нощта над Западна България валежите ще се усилват, ще има и гръмотевични бури, а до сутринта ще завали и в Централна България, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Утре над по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно. На места в централните и източните райони от Южна България количествата ще са между 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България - югоизточен вятър.

Температурите ще се понижат и ще са предимно между 20 и 25 градуса.

По Черноморието ще е ветровито, предимно облачно и с валежи от дъжд. На места по южното крайбрежие валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, но привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 22 - 24 градуса, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и дъждовно. На много места ще има гръмотевични бури, а в масивите от Централна и Източна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

В понеделник ще духа предимно умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над източните, а след обяд и над планинските райони често значителна. На места отново ще превали краткотраен дъжд. Ще се задържи хладно за периода с максимални температури между 21 и 26 градуса.

Във вторник на много места, главно в Южна България ще има валежи от дъжд, значителни в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевични бури. Ще остане ветровито и хладно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

къде са кодовете

преди 4 години

Прогноза без кодове не е прогноза ! Направо се излагате ! Как да вярваме , като няма дори един код за лек ?! Срамота !

3

анонимен

преди 4 години

Ей да се учуди човек Зелка да има публикация която не е как е зле в Русия не знам да ки да вярвам на това какво ще е времето.

2

Анонимен

преди 4 години

Баси лъжливите синоптици! От няколко дена дават да вали във Варна, ама не бяха бури, градушки, дъжд....така и не познаха завалиите, цяла седмица хубаво слънчево време, е имаше малко облачета и пет капки дъжд! Абсолютно некадърни синоптици и сайтове за времето! Да си скъсат дипломите и да вървят да пасат крави!

fallback