Снимка: Facebook/Марин Белев‎

Напрежението във Велинград се покачи, след като полицията арестува един от демонстрантите на протест заради проблемите с водоснабдяването.

В квартал на града група недоволни излезли на пътя с плакати заради проблема с честите ВиК аварии, които е от над 10 години.

Протестът обаче не бил обявен и разрешен, а създавал условия за блокиране на оживен път, съобщиха от полицията.

След пристигането на дежурните полицейски екипи се стигнало и до арест на един от протестиращите. Участниците разпространиха клипове от случилото се.

Една от протестиращите показа днес синините по ръцете си, причинени ѝ от полицаи. Издадено ѝ е и медицинско свидетелство. Арестуваният с белезници мъж пък е съпругът ѝ. По думите ѝ той има сериозни заболявания. Смятат да съдят полицията.

От МВР отговориха, че протестът е бил нерегламентиран и е създавал опасност от катастрофи. Хората са били помолени да напуснат пътното платно, но са отказали и затова се е стигнало до арест на един от тях, предаде bTV.
 

Коментари Напиши коментар

20

SHEFA

преди 5 дни

ЗА ДА ИМА СТАЧКА ТРЕБЕ ДА СЕ ОБЯВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО-НЕ ЧЕ ХОРАТА ДЕТО СТАЧКУВАТ НЯМАТ ПРАВОТО.-СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЯХ.
АМА ОБЯВЕТЕЯ ПЪРВО.-ВЪРЖЕТЕ СИ ГАЩИТЕ.
ГЪРЦИТЕ КАКТО ПРАВЯТ-ЗАКОННО.-И НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА ГИ ПИПНЕ.

19

мунчо

преди 5 дни

Браво на батките! 20 души са посинили ЕДНА жена! Да им се вдигнат заплатите незабавно!

18

Ss

преди 5 дни

Ами крайно време е гражданите на таз държава да разберат, че имат освен права и задължения ! Не се подчинил на полицейско разпореждане и това е резултатът. Сега в съда може и да каже и как се съпротивлявал при ареста и от там да са му синините по рацете.