Снимка: Булфото
fallback

НАП- Бургас отчита подобрена финансова дисциплина по Южното Черноморие заради честите проверки, съобщиха от приходното ведомство в морския град.

В сравнение със същия период на миналата година са извършени тройно повече проверки, а нарушенията са три пъти по-малко.

От извършените 650 контролни действия на различни търговски обекти по цялото Южно Черноморие в 32 обекта след контролни покупки не са издадени своевременно фискални бонове, а в други 50 екипите на звеното "Фискален контрол" са открили разлики в касовите наличности.

Проверките до момента показват също, че фискалните устройства са приведени съгласно новите изисквания за отчитане на продажби и касовите бележки са с QR код.

Проверяващите са установили и един обект в село Лозенец, който е работил без фискално устройство. Той вече е запечатан за срок от един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

шляпалника

преди 4 години

Доволни са. Целта изпълнена-унищожиха и туризма! Но....времето на мошениците изтича....

15

КраваБГ

преди 4 години

Мъртви крави изплуваха на плажа в Обзор. Ресторантьори и хотелиери се зарадваха на месото. Данъчните пощуряха от проверки дали им е платено ДДСто. Туристите избягаха през глава. Ангелкува доди на проверка и каза: ще налагаме санкции и глоби за да пълним хазната.

14

Ха ха ха,

преди 4 години

то туристи няма,затова има дисциплина.

fallback