Снимка: архив, Булфото
fallback

"Около 20% от пенсионерите у нас живеят с около 220 лева на месец", каза д-р Александа Равначка от БАН в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR. Не само икономически, а и биологически фактори определят високия процент на самотно живеещите.

Колегата ѝ д-р Борис Казаков заяви, че демографският спад е започнал още преди 1989 година. А и това били унаследени проблеми.

"На много възрастни хора децата са в чужбина. Това ги направи ''скайп баби'' и ''скайп дядовци'', подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

дрън дрън дрън дрън

преди 4 години

преди социализма пенсиите били нищожни,през соца било хубаво,демократите били ограбили страната,демократите били виновни за ниските пенсии ...Наистина ли онези, които пишат това, си мислят, че ще заблудят някого?Бойко бил крив? А той и партията му какви са? Дъщерна организация на БКП.Лиляна Павлова да не би да е нещо различно от Л.Живкова навремето?Но важното е да си изкарате тролските стотинки, затова пишете.

99

До 102

преди 4 години

Ами просвети ги и ги поведи 90-100 годишните старци и баби на протест.Това са 35580 човека в цяла България, от които 203 са на над 100 години. Успех!Вноските нямат нищо общо.

98

Анонимен

преди 4 години

100,ниските пенсии не са от преди година или дори от преди 10,това си е тенденция още от"зората на демокрацията". ...Това положение на нещата е именно защото хората бяха живели и възпитавани в друго реалити,съответно приеха,че е в реда на нещата -работили при соца.,ама сега инфлации,вноските правени тогава сега са нищожни пари....а и нямат демократично възпитание за да протестират..

fallback