Снимка: архив, Булфото
fallback

Общ преглед
Първата дама на България Десислава Радева отбелязва днес своя 50-годишен юбилей. Съпругата на президента Румен Радев е родена на 9 юли в Бургас, където завършва Английска гимназия. Следва в Университета за национално и световно стопанство, като като студент е сътрудник на министъра на земеделието Румен Христов.

Десислава Радева не отбелязва официално рождените си дни. През 2016 г. се омъжва за президента на България Румен Радев, а преди това е имала брак с депутата от БСП Георги Свиленски, от когото има син.

Работила е като офис мениджър в телевизионни продукции, като PR в различни компании. През 2011 г. започва работа в командването на българските Военновъздушни сили на България.

Активно участва в кандидат-президентската кампания на съпруга си, а през 2017 г. учредява сдружение с нестопанска цел, за да извършва дейност в обществена полза.

Десислава Радева активно участва в обществения живот, който коментира в социалните мрежи. Тя често съпровожда своя съпруг Румен Радев на важни обществено-политически срещи по време на държавните пътувания на президента по света и у нас.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Де е Деса ?

преди 4 години

Кротко кара "Мерцедес"-а...

48

Жена

преди 4 години

На г-жа Радева и липсват грация и стил, но не можем да отречем, че се учи и има напредък. Друг е въпроса, че на 50г. би следвало да има елементарни познания за начин на поведение на обществени места и прояви. Харесвам това, че има позиция и не се притеснява да я изразява, въпреки цялата вълна от недоволство, която се излива върху нея след това.

47

БОГА МИ

преди 4 години

Няма ли най-сетне някой да научи тази "дама" как се облича жената на президента ? Трагедия пълна.

fallback