47-годишен мъж бе арестуван за нападение в нощния влак София - Бургас. Той се е нахвърлил с нож върху пътник. Пострадалият е с порезни рани и е настанен в "Пирогов".

След инцидента от БДЖ заявиха, че започват преговори с МВР във връзка с мерките за сигурност във влаковете. От ведомството пък увериха, че във всеки нощен влак има полицай, но в дневните само по направления, по които има проблеми и пътници без билети.

Мъж нападнат с нож във влака София – Бургас

Мъж нападнат с нож във влака София – Бургас

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/07/05/myj-napadnat-s-noj-vyv-vlaka-sofiia-burgas.415497
 

Инцидентът станал тази нощ в 23.30 ч. Влакът пристигa на гара Бургас малко след 8.00 часа сутринта.

В купето още има следи от нападението. Пътниците били видимо изнервени от дългото чакане на гара Елин Пелин. Там е имало суматоха, полиция и линейки... Във влака са пътували и много майки с деца.

Николай пътувал от София за Бургас. Отивал на почивка в Приморско. Разказва, че от гара Искър се качил пиян мъж без билет и се опитал да влезе в купе първа класа. Пътник му направил забележка и пияният налетял на бой. Същото лице е извадило и нож.

Сигналът за нападението е подаден малко преди полунощ на тел. 112. Близо до гара Елин Пелин влакът е бил спрян, съобщи Bulgaria ON AIR.

От суматохата пътниците разбрали, че има инцидент. Докато пристигне екип на Съдебна медицина и мине първоначалният оглед, те чакали дълго.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase