Снимка: архив "Булфото"
fallback

Ремонтите по магистрала "Хемус" ще продължат през летните месеци и тази година. Това каза инженер Иван Досев от АПИ пред радио "Фокус". Досев обясни, че определени компрометирани участъци не са ремонтирани от дълги години.

Oще по темата

Борисов инспектира "Тракия", възхити се на строителната армия

"В момента се извършват ремонтни дейности на виадуктите на 19 км на АМ "Хемус" и на 37 км при Коренишки дол. Ремонтът при 51 км на АМ "Хемус" се очаква да завърши съвсем скоро. Другото критично място по магистралата е тунелът "Витиня". Едната от тръбите му е затворена. Ремонтът ще продължи през целия летен сезон“, допълни инж. Иван Досев.

За улеснение на трафика АПИ се стреми да не пренасочва движението по обходни маршрути поне на магистралните отсечки.

Както всяка година, от 1 юни е в сила забрана за движение на тежкотоварни автомобили в петък и неделя следобед, с изключение на тези, които превозват живи животни, храни или опасни товари. Ако се наложи ще има ограничаване на трафика и заради високите температури.

Иван Досев призова шофьорите да проявяват толерантност, защото ремонтите са необходими за поддържане на пътната инфраструктура в добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

От 30 г. толерираме престъпната ви некадърност и мързел. Няма оправия с държавен апарат, съставен на 20% от мутри и на 80% от калинки, назначени по шуробаджанашка линия. Съседни държави, анексирайте смело тая територия, барем се оправим.

17

pepe

преди 4 години

История от миналия петък. Тръгване от къщи в София, посока Плевен. Задръстване яко в града, по магистралата обичайните тапи. Освен тапите, незнайно защо има много хора, които смятат, че е нормално да се движиш по магистрала със 75км/ч. В края на магистралата, при Ябланица - средна скорост 43км/ч и около 2 часа "каране". Това е недопустимо и абсурдно!!!

16

Анонимен

преди 4 години

Че то кога не е била в ремонт ?

fallback