fallback

Зачестяват случаите на нападнати от бездомни кучета в Дупница през последните дни, съобщава Bulgaria ON AIR.

Разтревожени жители на града разказаха, че популацията на животните се е увеличила многократно през последните години, а също така и случаите на нападнати хора.

Снежана е била връхлетяна от глутница кучета докато била на разходка с детето си. За щастие хора, които били наблизо, се притекли на помощ на жената. Тя вече е подала жалба в общината и в прокуратурата.

Жителите на квартала, в който се разиграва случката, твърдят, че това не е първият случай на нападение от кучетата.

А от общината заявиха, че се вземат всички законови мерки за ограничаване на популацията на бездомните четириноги. И допълниха, че проблем остава безнаказаното изоставяне на домашни кучета от собствениците им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Дани

преди 4 години

Всички се оплакват от кучетата'а някой знае ли нещо за психиката им знаете ли че много хора ги замерват с каквото им падне без да им е направило нищо животното виждала съм деца как ги дразнят'агресиията им е следствиеч човешкото вниМание

12

Анонимен

преди 4 години

Общината да плаща по 500 лева в дарителска сметка за всяко бездомно куче без наморник

11

Тити

преди 4 години

Не е само в Дупница , навсякъде е. Съвсем скоро ми се случи същото. Бях отпуска в моя роден град Плевен. Не живея в България. Такава популация бездомни кучета. Не зная какво спря кучето да ме захапе. И на никой не му дреме. Хората са станали толкова апатични , доколкото ги има.

fallback