Снимка: БТА

"Разбирам, че всички пътуващи са затруднени, но да не забравяме, че не трябва пропуските на контрола да застрашават националната сигурност", заяви вътрешният министър Младен Маринов, който заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и директора на ГДГП Светлан Кичиков, инспектираха работата на служителите на ГКПП-Кулата, съобщиха от министерството.

Още по темата
Ще направим всичко възможно да облекчим трафика през граничните пунктове, има допълнителен състав, работата ще е на самото тресе, отделно екипи при възможност ще извършват разделяне по трасета за български и граждани на другите европейски страни, и едно - за пътуващите от трети страни, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Към Гърция: Преминаващите - 3 пъти повече от капацитета на Кулата

По думите му служителите ще работят отвън с мобилни устройства и ще обработват по няколко автомобила. Автобусите ще бъдат отделяни и след проверка с устройствата на място, те ще преминават директно през граничния пункт.

Главният секретар отново призова пътуващите през граничния пункт да носят всички необходими документи и да ги представят накуп на проверяващия граничен полицай.

Ивайло Иванов уточни, че в сравнение със същия период на миналата година, трафикът само през ГКПП-Кулата се е увеличил с 25 процента, а 65% от пътуващите са били с деца - малолетни и непълнолетни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase