Снимка: БТА

Само за ден трима летовници загубиха живота си. Трагичните инциденти са станали на три различни места по южното черноморие в неохраняеми зони, съобщава "Монитор".

Черната серия започнала в около 12 часа на обяд в неделя. Първата трагедия се разиграла на плажа в местността "Иракли" край Обзор. Жертвата е 48-годишна бургазлийка, която плажувала заедно със съпруга си и приятелско семейство.

Компанията пристигнала малко по-рано и се настанила на неохраняемата ивица. Жената влязла сама в морето и се отдалечила на около 40 метра навътре от брега. Приятелите и мъжът и разбрали, че е в беда прекалено късно. Те видели, че се бори с течението и вълните и се хвърлили да я спасяват, но не успели да помогнат. Въпреки опитите й да излезе от бурното море, бургазлийката не успяла да се пребори. Турист от Враца първи стигнал до нея и я измъкнал на брега, но бургазлийката била вече мъртва.

Вторият фатален случай е станал на плаж "Делфин" край Ахтопол. Жертвата е 44- годишен пловдивчанин, който бил на почивка в близкия къмпинг. Обстоятелствата около инцидента все още не са изяснени. Сигналът е подаден от туристи, които забелязали трупа във водата. Тялото на удавника е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ – Бургас.

Третият инцидент е с адрес Поморие, където е загинал 64-годишен софиянец. Той се е удавил в морето край местността „Косата“ в около 17 часа в неделя. Тялото му е било открито от летовници на пясъчната ивица на неохраняем плаж пред почивна станция "Мак" - Габрово.

От няколко дни по южното черноморие има опасни бурни вълни и мъртво вълнение. В неделя тримата туристи вероятно са станали жертви на подводните течения и ями.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase