Снимка: Pixabay
fallback


До 1 000 лева глоба за стопани на агресивни кучета, които ги разхождат без каишка и намордник. 300 лв. ще е глобата за извеждане на куче с тегло над 5 кг без каишка.

Oще по темата

В случай че домашният любимец бъде пуснат да се разхожда в забранена зона или на детска площадка, стопанинът ще трябва да заплати санкция от 500 лв. Това гласуваха единодушно на първо четене депутатите от Комисията по земеделие в парламента. Промените предизвикаха противоречиви реакции в обществото, съобщава Нова тв.

"Новите промени не са много добре обмислени. На мен не ми е ясно защо се внасят текстове, които дублират съществуващите. Не очаквам тези промени да бъдат ефективни. Контролът отново ще остане в ръцете на общините, както и досега, но очевидно това не работи. Тези промени не кореспондират с проблема с безотговорното отглеждане на домашни кучета, което е в основата на всички инциденти", коментира Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 4 години

Кое е това "на каишка"не Петя ? Какво означава "на каишка" ? Значи аз му слагам КАИШКАТА на врата и толкова! А нещо като да е на верига и вързано за водача? Или няма значение- да е с каишка и се приключва.Еййй, много сте слаби, тва шорошите! Много! Добре,че ви плащат, че инак ще умрете от глад!А, каишката аз бих ти сложил на вратлето. Малко БДСМ дето се вика:) Пък ще ти прилича и на мацуната!

50

русофил

преди 4 години

Като се научат всички кучкари да водят кучетата на каишка и с наморник и да събират акото има разработка на катетър за кучета та и пикоча да се събира в пликче

49

Анонимен

преди 4 години

Нещата трябва да се решат като в Русия. Оня ден влезе в сила закон за домашните животни. В него подробно е записано кои змии, гущери, летящи животни ,хищни котки и всякакви други могат да се отглеждат у дома и как и кои се забранява поради опасност или включване в т.н. "червена книга" на изчезващите видове. Ние както винаги решаваме на парче и при това без да се замисляме ще има ли полза от законите.

fallback