Снимка: архив, БулФото
fallback

Причина за опашките по границата с Гърция е увеличеният трафик. Това каза директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков на ГКПП "Кулата" пред медиите днес.

Oще по темата
С 25% се е увеличил потокът на автомобили и автобуси спрямо миналата година.

Само за изтеклото денонощие през пункта са преминали над 10 000 автомобила, посочи гл. комисар Кичиков.

Въведен е оптимален режим на работа, служители извършват проверка на три трасета, казаха от ГД "Гранична полиция".

Един автомобил се обработва за 20-25 секунди, ако в него пътуват деца максималното време за обработка е 50 секунди, каза още гл. комисар Кичиков, цитиран от БТА.

Забавяне се получава, когато пътуващите не са подготвили необходимите документи на едно място, както и когато не носят необходимата декларация при пътуване на детето само с единия родител.

През изтеклото денонощие 436 са случаите, когато придружаващият родител не е носел копие от декларацията и това е забавило проверката, тъй като се налага граничният служител да изготви необходимото копие.

Кичиков каза още, че се очаква през цялото лято да бъде натоварено, най-вече в дните петък, събота и неделя и призова пътуващите да използват и останалите гранични пунктове с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

ss

преди 4 години

ами то където и да отидат 20 000 човека ще стане опашка :) само глупости говорят и си правят сензациите ! Сега ще ревнат, че се чака 10 - 12 часа август от турция за българия ! и тогава пак ли е за черноморието ? само че тоз път не ги пускат да ходят там :) айде стига глупости !

66

експерт .

преди 4 години

Не че трафика се е увеличил.Това с нищо не оправдава ДИРЕКТОРА НА гдгп за големите задръствания по Граничните пунктове .Причината е в недостатъчната компетентност и професионална подготовка на служителите .

65

Анонимен

преди 4 години

Другаре,ама хотелите на властта са празни по Черноморието.Трябва да се напълнат!Заповед от Бац!

fallback