fallback

Общ преглед

Движението в ремонтиращите се участъци от магистрала "Тракия" ще бъде пуснато до дни, стана ясно след инспекция на премиера Бойко Борисов, който провери строително-ремонтните дейности на виадуктите на магистралата, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км.

Oще по темата
В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"На практика се правят нови мостове", заяви премиерът Борисов след като строителните екипи му разказаха за хода на дейностите, съобщават от правителствената информационна служба.

Търпение: Тапи на "Хемус" и "Тракия" заради ремонти

Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения. Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

"Каква строителна армия", възхити се премиерът Борисов при инспекцията, а работниците заявиха, че такива ремонти по виадуктите не са правени.

Планирани за ремонт са връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на АПИ, те ще бъдат извършени през есента или идната пролет.

За виадуктите на 13-и и 15-и км са разработени и съгласувани с Института за пътища и мостове проекти за  ремонт на долното строене на съоръженията. Предстои възлагането им за изпълнение от АПИ през юли 2019 г.

На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му. По този начин ремонта на съоръженията няма да бъде прекъсван, а ще се извършва последователно през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 4 години

А на ремонтната възхити ли се...пожарникар........

110

Русия

преди 4 години

Римонтчита

109

избирател

преди 4 години

Армия?!Тия негативи?Двамата специално трябва да сте ги избирали за позите на ''НАРОДЕН'' ПРЕМИЕР........

fallback