fallback

Бедствено положение в Котел след като един от притоците на река Котлешница е излязъл от коритото си и е наводнил къщи в района. Два екипа на пожарната в Котел и един от Сливен отводняват засегнатите домове. Двама души са евакуирани, като са изнесени на ръце от домовете им.

Водата е отнесла много от селскостопанските постройки, както и животни. Регистрирани са големи материални щети. Реката е излязла и на главния транзитен път, минаващ през града, предизвиквайки хаос.

За Bulgaria ON AIR кметът на Котел Коста Каранашев заяви, че е обявил бедствено положение в града и участва в евакуацията на хора с наводнени домове.

Падналото количество дъжд за сравнително кратко време е било 80л./кв м. Някои от жителите на града ще пренощуват при свои близки, тъй като домовете им са необитаеми, а от утре ще започне и почистването на засегнатите обекти. Липсва пътна настилка на някои места.

"Ситуацията е oвладяна, за щастие не се стигна до жертви, въпреки многото материални щети", каза за Bulgaria ON AIR градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

онази другата

преди 4 години

До АнонимеНИзключително ограничен глупендър си...Мислиш ли, че в малкия град хората гласуват за партия бе...

27

Фандъкова

преди 4 години

Ауууу, каква мисъл, какъв интелект, какъв респект струи от физиономията/ бузите / снагата на тоя кмет! Имахме си едно прасе, Ружка се казваше, та тя ей така - като те погледне с ония ми ти очи гладни, и падаш от умиление.

26

До 30

преди 4 години

До Анонимен 30 Учил съм го преди 45 по инженерна геология и ми е останало в главата за цял живот - по всички свлачища се засаждат акации, корените им действат като арматура. Не напразно по жп линията София - Бургас, около гара Бов, имаше засадени хиляди акации. Ама управляващите от 30 години са пропуснали тези лекции или изобщо не са ходили на училище. Затова натвориха толкова глупости в страната.

fallback