fallback

Общ преглед
Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света вече работи официално съвсем близо до Варна, но ще приема посетители от 15 юли.

Разположен в завършения си вид на над 700 декара площ на 33 км от морската ни столица, Историческият парк ще представя на всеки посетител интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация.

Историческият парк отвори врати с културно-развлекателна двудневна програма, включваща народни танци, музикални изпълнения, занаяти, ритуали, обичаи, бойни демонстрации, игри и надсвирвания, съобщиха от дружеството, което го стопанисва.

В двата фестивални дни на българските традиции и фолклор,  посетителите имаха възможността да се докоснат до бита, културата и обичаите на нашите предци. Да разгледат първия етап от изграждането на Исторически парк като посетят  халколитни и неолитни къщи,  тракийски дворец, три тракийски гробници, прабългарско и славянско селище и живописни езера.

Заради лошото време в последните дни все още има някои довършителни дейности, които трябва да се извършат, така че паркът ще приема посетители от 15 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Дагелмод

преди 4 години

Ивелин е огън момче! Сега след като откри "Исторически цирк " и го напълни с туристи започва да продава къщи за гости пак там на много атрактивни цени. Човека не е алчен нито ***! Просто за декар земеделска земя иска 200000 лева. Сега очаквам едни опашки, едни караници кой да си купи там земя също като в парка дето уж щеше да бъде посещаван от 500000 души годишно. Ако не друго поне е забавно да гледаш толкова много *** събрани на едно място.

27

Симов

преди 4 години

Ивелине къде са туристите бре? Нали уж обещаваше на шараните, че имаш договор за 200000 посетители с германски тур оператори за 2019 г.? Пълен ***, да му мислят инвеститорите.

26

Наблюдател

преди 4 години

Ходих и видях този цирей. Нито е грандиозно, нито интересно а още по - малко уникално. Това е един гьол с две къщички с паркинг който дори няма акт 15 и акт 16, но поради алчност и малоумние вече посрещат туристи макар, че като гледам никой не си е счупил краката да ходи там.

fallback