fallback

Каква е причината за трагичния инцидент, при който загина канадски парашутист, по време на учение на НАТО у нас? Най-вероятната причина е недостатъчната подготовка и неспазване на правилата за безопасност.

Други трима американски военнослужещи пострадаха по време на учението близо до пловдивското село Чешнегирово. Канадските власти също започнаха разследване.

Oще по темата

За първи път парашути са използавни с военни цели през август 1918 от итилианската армия. От тогава насам масови десанти с парашут се практикуват от почти всички армии, а десанти като този, в който участват над 400 души и на толкова ниска височина, са изключително критични.

Височината на полета е не повече от 350 метра, а времето за реагиране е изключително малко. Все още се разследват хипотезите, довели до инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Защото... Е канадец. Те са си доста тъпички по природа. Всеки който познава канадци може да потвърди.

15

Анонимен

преди 4 години

От такава височина не се скача с свободно отваряне на парашута. Закачени са с въже за самолета. Голямото количество инциденти при това учение е системна грешка на командването или екипировката. Възможно е и долния да му е взел въздуха. От 300м до приземяване, нямаш много място за маневри.

14

SS

преди 4 години

ВИЦ.НА ЕДИН НЕ МУ СЕ ОТВОРИЛ ПАРАШУТА,И ПОЛЕТЯЛ НАДОЛУ.ГЛЕДА ОТ ЗЕМЯТА ДРУГ ПЪК ХВЪРЧИ НАГОРЕ.ТИ КАКЪВ СИ? -ПОПИТАЛ.АЗ СЪМ ОТ САПЬОРИТЕ.

fallback