Снимка: YouTube
fallback

Фреди Меркюри умира през 1991 година, но неговите фенове все още тръпнат в очакване дали от някъде няма да се появи нова песен или нова версия на старо произведение. Днес, след десетилетие на търсене, радио BBC 2 пусна за първи път версия на песента Time Waits for No One, без беквокали, без обработка – само Фреди и неговото пиано.

Дейв Кларк, мъжът написал текста на песента, си спомня времето, в което била записана първата версия, без десетките беквокали: "Първоначално я репетирахме само с Фреди и неговото пиано. Целия настръхнах. Беше като магия. След това я записахме и добавихме още 48 гласа, което не беше правено в „Аби Роуд“ преди. Беше прекрасно, но все още у мен се таеше чувството, че има нещо специално в оригиналната версия.“

Записът е изгубен, а Кларк се посвещава на това да го намери. През 2017 година най-накрая го открива, изолира вокалите на Меркюри и веднага се обажда на пианиста Майк Моран, който да пресъздаде мелодията.
От новата версия струи суровата сила на гласа на Фреди. А Кларк е доволен от записа: „Настръхнах, както когато я чух за пръв път“. 

Двамата се срещат през 1976 година след концерт на Queen. От този момент нататък, Кларк и Меркюри остават изключително близки до смъртта на вокалиста през 1991 г. Всъщност, именно Дейв е мъжът, който седи на леглото на Фреди, докато приятелката му Мери Остин си почива, когато певецът издъхва.

"Докторът беше при нас час и половина преди това и ни каза, че той има още няколко дни живот. Не очаквахме да се случи толкова скоро", разказва Кларк през 2011 година.

През 2014 година бе пуснат албума Queen Forever, който съдържаше още "нови" записи от Фреди, както и дует с Майкъл Джексън. От групата загатват, че имат още много материал и с Дейвид Бауи, записан по времето, когато е била създавана Under Pressure.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Страхотен!!!

9

Анонимен

преди 4 години

Феноменален глас, няма друг такъв и няма да има!Оня *** Адам Ламбърт не може да му се намаже и на малкия пръст!

8

Анонимен

преди 4 години

Show Must Go On- Най -великата песен на този свят изпълнена от най-великият певец в света за всички времена.Почивай в мир Фреди!

fallback