Снимка: Pixabay
fallback

Змии плъзнаха по паркове и градинки в градовете през последните седмици.

Най-често те могат да бъдат срещани около неокосени площи.

Въпреки това според херпетологът Атанас Грозданов няма данни за увеличение на популацията на змии.

По думите му змиите са в една численост, която е сравнително постоянна и по-скоро има фактори, които подсказват за тяхното намаляване, отколкото обратно.

Херпетологът Емилия Вачева заяви, че отровни змии в София не се срещат в градската среда, така че няма опасност за притеснение.

"Най-честите обитатели на градската среда са водните змии - сива водна и жълтоуха водна и смокът мишкар. И трите вида са неотровни и неопасни. Друг вид е медянката - неотровен и неопасен вид също", обясни тя пред БНТ.

По повод сигналите в различни градове за отровни змии херпетолозите казаха, че не е възможно да има такива видове в парковете в градовете.

Според тях информацията е некоректна и само създава паника сред хората, което не е редно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

До 25

преди 4 години

Щом съм на 71 нали разбираш че всичко това съм го видял.То оцеля някъде до 70те години,а кръчмата беше свирепо къще. Всъщност това бяха схлупените покрайнини на София.Имам снимки на ,,кучешката поляна" под боровете на одеало ,пикник с новородената ми дъщеря. А бабуната в началото се получи от само себе си като затрупаха остатъци от полусрутена едноетажна постройчица.Ул Бяла Черква нямаше връзка с Е.Телман/днес Витоша/,а Богатица отиваше до Телман но порой отнесе моста и стана пешеходен.

24

Анонимен

преди 4 години

До 15 до 17Не само тухларни, а и казарми имаше, че и затворнически бараки, и разсадник, и склад на Топливо. А по периферията влак за Хладилника и гара пионер минаваше. Да не говорим за къщетата и прашните улички покрай жп линията и кръчмата Боянски водопад...

23

Анонимен

преди 4 години

Маринована змия в соя сос, вино, сол, чубрица и черен пипер а след това запечена на жарава! Яжте бре, вкусно е!

fallback