Снимка: Архив, Булфото

Още една жертва на тежката катастрофа на "Хемус" край Ябланица - 66-годишна жена е починала в болницата, съобщават от МВР.

Така жертвите при инцидента стават две. Тримата полицаи, които са пътували в патрулния автомобил, са ранени.

Тежка катастрофа край Ябланица с патрулка - мъж загина, четирима са ранени

Загиналите са 68-годишният водач на лекия автомобил, който е починал на път за болницата, и 66-годишна пътничка, която е издъхнала в медицинско заведение.

Тримата пострадали полицаи се транспортират към софийска болница.

Единият от тях е в тежко състояние и с опасност за живота, а другите двама са с по-леки травми.

Предстои да бъдат изяснени причините, довели до тежкото произшествие.

По първоначални данни, водачът на Рено "Меган" е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещното платно и е последвал челен удар с полицейския "Опел Астра".

Отрицателни са пробите за тестване на алкохол на тримата полицейски служители, взета им е кръвна проба за анализ.

Припомняме, че сигнал за челния сблъсък между лек автомобил и патрулка бе подаден малко след 12:30 часа. Инцидентът е станал на пътя София - Варна, край Ябланица, в района на п.в. "Стрелките".

Коментари Напиши коментар

65

магурката

преди 1 месец

Пак ще се разбере след авто-техническата експертиза,но няма как водача на реното да не е предизвикал всичко след като е влязал в другото платно,но разбира се мъртвите не ги съдят и затова думата виновен е неуместна,а може и инфаркт да е получил,някакъв дефект реното да е дало,а полицая,ако има съпричиняване,то ще е минимално - евентуално,ако е имал възможност да го забележи и да реагира.

64

дгд

преди 1 месец

абе тези полицейски коли, нямаха ли видеорегистратори, да се види точно какво е станало !???

63

Анонимен

преди 1 месец

В Украйна имаше наскоро случай , уж водач не дал предимство на патрулка с с включени светлини която водела колона военни коли Даже бяха сложили пред камерите за интервю военни да коментират ситуацията
Оказа се че има камера на кръстовището и хоп изненада - няма никаква военна колона , патрулката е сама и даже без проблясващи светлини и е без предимство
Представяте ли си какъв театър бяха измислили от полицията за да се оправдаят
Но там хората ги разкриха а у нас само мрънкаме по форумите