Кадър: Bulgaria ON AIR

Продължава бедственото положение в Стрелча. В града ще бъдат осигурени водоноски заради спряното водоподаване след пороите.

Още по темата
Единственият водопровод в района е замърсен с тиня и кал, от днес ще бъдат осигурени водоноски, предаде Bulgaria ON AIR.

Прогнозите на експертите в общината са бедственото положение да остане в сила до 17 юни, когато се надяват водопреносната мрежа да заработи нормално.

Порой наводни и сгради в Севлиево. В Новозагорско пък буря нанесе щети в няколко села.

В Севлиево измерените количества дъжд за по-малко от час са 57 литра на кв.м. Заради обилния дъжд за кратко беше прекъснато електрозахранването. Получени са 20 сигнала за наводнени мазета, включително и в детски градини. В района се наблюдават​ язовирите​ и нивата на реките.

Междувременно екип на пожарната се наложи да разчисти пътя към новозагорското село Асеновец. Там силна буря и градушка нанесоха сериозни поражения. Вековно дърво се пречупи и падна върху една от къщите. Като по чудо няма пострадали. В още няколко села е ударила градушка.

Заради продължаващите и днес валежи в някои европейски държави, се очаква Дунав да покачи нивото си с още 40 сантиметра в Североизточна България. По данни на Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на река Дунав за последната седмица нивото в Русе се е вдигнало със 140 сантиметра, а в Силистра със 130.


 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 година

Сега правим и финансираме безплатните джакузита, климатични системи за богатите. Трябва да почакат, богатите с вилите са с предимство. Това ще бъде написано в конституцията. Някога, в светлото евроатлантическо бъдеще ще дойде ред на водоснабдяването на Стрелча.

3

Анонимен

преди 1 година

Тарикати са си от времето на БКП сега БСП. Нищо не са правили по инфраструктора 30г. Крадяха пари партиини.

2

АНОНИМЕН

преди 1 година

Като си спомня ,че преди 35 години като войник в Копривщица ни водиха на баня в Стрелча ми става жал за тези хора. Безснежната зима сега идва с много дъждове. Само за гъбарите се очаква добра реколта.