Снимка: pixaBay

Постоянен арест е наложен на 48-годишен мъж от Стара Загора, който упражнявал лекарска професия, без да притежава правоспособност в периода от септември 2018 г. до юни месец тази година, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Мъжът имал завършено висше образование за медицински специалист, но бил безработен. За да си осигурява доходи, той започнал да практикува професията на общопрактикуващ лекар.

Той обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни пациенти, назначавал лечения и издавал съответните медицински документи. И друг път той се е представял за лекар.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер през 2009 и 2011 г., като са му налагани различни наказания, в това число и ефективна присъда "лишаване от свобода".

Магистратите преценипа, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и затова Районният съд в Стара Загора му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Коментари Напиши коментар

3

х

преди 1 седмица

то па истинските доктори колко народ са уморили, ама нали имат кетап и никой не ги бара

2

хипократ без клетва

преди 1 седмица

И що не пуснат Медицинския одит - да потърси резултати от тая дейност на обвиняемия ! ! Да не се окаже, че все пак е лекувал и никого не е уморил . . . . . хм . . . . . . .

1

Анонимен

преди 1 седмица

А за Герберската върхушка представяща се години вече за "политици" кога?????