Снимка: Pixabay
fallback

Днес ще стане ясна мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек  Йордан Карагьозов. До трагичния инцидент се стигна след като петте кучета от порода Кане корсо нападнаха и убиха 39-годишния Димитър от софийското село Владо Тричков.

Oще по темата

Собственикът на животните бе арестуван и обвинен, че не полага грижи за питомците си. Негови съседи разказаха, че той ги е оставял гладни с дни и неведнъж са сигнализирали органите на реда за агресивното им поведение и оставянето им без грижи.

За собственика Йордан хората разказват, че преди отглеждал кучетата си в Шумен, но там се оплаквали, че  животните нападат и вдигат много шум. Така той купува къща във Владо Тричков, където оставя кучетата и през ден-два идвал да им остави храна.

Животните обаче често излизали от необезопасена част от оградата на къщата и неведнъж проявявали агресия към хора и други животни.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Гражданин

преди 4 години

До До 21 ВУтеКакво значи вина? Да не би да няма резултати? Трябва ли всеки път да има смърт, и то по няколко смърти наведнъж, за да се осъзнае къде трябва да бъде сложена границата! Кога ще стане това, е ясно! Когато се научим да носим отговорност! Нека се въведе редът, който е в западните общества и който е задължителен! Тогава ще останат само тези, които могат да носят отговорност и могат да плащат! Това не е ограничение, а гаранция за необходима отговорност /която в случая няма да се поеме/

27

Гражданин

преди 4 години

Каква е разликата, когато безотговорен човек уврежда останалите, било то с оръжие, с автомобил или чрез определени опасни породи животни? Дали се е грижил за тях или не, каква е разликата? Крайните резултати са основното, според което се прави всяка една превенция или се налага наказание! Или поне така трябва да бъде!

26

До28

преди 4 години

Вредата от безстопанствените кучета за хората е стократно по-голяма от ползата за тях .Така,че и най-добрата порода куче,щом е безстопанин да бъде унищожено веднага.Ако въртиш "бизнес"с кучешки храни,просто смени бизнеса а не давай акъл.

fallback