Снимка: pixaBay

Крадци задигнаха джипа на старши инспектор на група "Регистрация и отчет на пътни превозни средства" към КАТ-Пътна полиция - Пазарджик, паркиран пред къща за гости в Сапарева баня, съобщава Struma.

Симеон Съловски пристигнал със семейството си на спа почивка в курортното градче и отседнал в къща за гости до парк "Николай Хайтов", близо до Гейзера.

Въпреки че колата му "Тойота" била с аларма и модерни средства за защита, никой от къщата за гости не разбрал за кражбата, която била извършена през нощта. Катаджията установил липсата на автомобила сутринта и веднага потърсил съдействие от колегите си в Сапарева баня.

Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Автотърговци коментират, че такъв джип втора ръка струва около 20 000 лв.

През последните две години се крадат автомобили на туристи в курортния град предимно от марките "Тойота" и "Ауди". Коментира се, че Сапарева баня е в обсега на пернишките автоджамбази.

Обикновено се набелязват скъпи автомобили, паркирани пред хотели или къщи за гости. Миналата година по тази схема младо македонско семейство остана без кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase