Снимка: архив, Булфото

Частично бедствено положение е обявено на територията на община Асеновград заради последиците от поройния дъжд, съобщи инж. Петър Бояджиев пред Фокус.

Бедственото положение е обявено със заповед на кмета на Асеновград от 4 до 11 юни.

„Ситуацията вече е овладяна, описват се щетите“, каза Бояджиев. „Най-големи са пораженията по улица „Конушка“, която в момента е затворена за движениее на автомобили.“

По думи на заместник-кмета улицата се нуждае от основен ремонт. Подобно е положението и на улица „Рожен“.

Много поражения има и село Тополово, както и в кварталите Долни Воден и Горни Воден, където асфалтовите покрития на улиците също са разрушени.

„Провокирано е ново движение на свлачището на пътя Лясково – Яворово – Добралък. Подали сме сигнали отново към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, тъй като този път води към Националния паметник на културата Асенова крепост“, каза още Бояджиев.

Той поясни, че пораженията не са в такива големи размери и в момента свлачището е под 24-часово наблюдение. Зоната е обезопасена с предупредителна лента и нови чували с пясък, които да отвеждат водата от свлечения участък. Остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 3 тона на този път.

Има и компрометирани подпорни стени по река Тополовска.

„Към днешна дата нещата не търпят развитие, ситуацията се нормализира, а щетите се описват от специална комисия“, добави Бояджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase