Снимка: архив, БулФото
fallback

МВР отново ще охранява селскостопанската реколта в Кюстендилско. Операцията започва от събота, 1 юни.

До пика на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил, като поетапно ще се включват и служители на РДГП – Кюстендил, служители на Дирекция "Жандармерия" на МВР, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

Планирано е в рамките на операцията да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.

И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт.

Поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка.

Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Пак с наши пари ще се пазят частни производители...

16

Анонимен

преди 4 години

Единственият изкупвач на череши в Кюстендилско е от структурите на СИК.Производителите и да искат не могат да си продадат продукцията на друг.Та ясно защо държавата ще харчи пара за да ги пази.Ортаците трябва да си помагат.

15

Кюстендилец

преди 4 години

Достатъчно е само да завардят квартал ,,Изток,, и черешите са опазени !!!

fallback