Снимка: Facebook
fallback

Кметът на Варна Иван Портних и екип на общината направиха проверка на уличната инфраструктура след поройния дъжд от вчера. Оказа се, че според тях, по трасето на чисто новия булевард "Васил Левски", който още не бил въведен в експлоатация, проблеми няма, но имало по някои от прилежащите пътни артерии, предава БТА. 

В социалните мрежи обаче бяха разпространени снимки на паднал стълб до шосето, надлез, който се пълни вода и на критична ситуация на прословутото наклонено кръгово движение, където булевардът е бил наводнен и се е наложило екипи на Гражданска защита да изтеглят закъсал автомобил. Някои от хората сигнализират и за свличания. Повечето жители на морската столица пишат, че всичко това се случва току след откриването на новия булевард, който коствал на данъкоплатците над 120 милиона лева. 

Oще по темата

Зам.-кмета на Варна каза пред bTV, че проблемът със стълба не е некачествето строителство, а паралелна комуникация, която минавала успоредно на моста.

Сериозно количество вода се е събрало и близо до кръговото на бул. "Цар Освободител" - в посока кварталите. Проблемът идвал от запушени маси и свлечени земни маси, останали от строителния период.

Отново заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с бул. "Сливница". Разпоредено е почистване на терена, а утре, след спиране на дъжда, по нареждане на кмета участъкът трябва да бъде завършен.

В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. "Подвис". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В старата част на бул. "Васил Левски" - до бул. "Осми Приморски полк" има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също утре ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 4 години

Йордане мама, не разбрах по заглавието с какво е отсякъл? Брадва? Нож? Катана? Лъжица? Тези заглавия трепят рибата ... поредния Йордан драскач и хората колентират на *** статия. Роби събудете се, 240 ви правят на палячовци.

31

Брат Вурст

преди 4 години

Този дъжд е част от хибридната война на Путин и на неговата пионка ***. Щом великият вожд и откривател е открил нещо, то не може да се разруши от естествен дъжд. Следователно дъжда е създаден от тайно съветско климатично оръжие и точно преди евро изборите.

30

Joko

преди 4 години

Какво дуго да каже Портних, след като шеф Бойо е до него !

fallback