Снимка: pixaBay
fallback

Животни на стойност 6 000 лева са били задигнати от стопанството на 54-годишен фермер от Нова Загора. Крадците отровили двете кучета, рязали с мобилен флекс металните заграждения и откраднали три телета и един 3-годишен елитен жребец, съобщава Монитор.

За липсата на животните Стоян Донков съобщил сутринта на 18 май. Къщата на мъжа се намирала в населения предимно с роми квартал „Шести".

Криминалистите установили, че кучетата са били отровени вероятно със стрихнин, а следите от копитата на животните, стигащи до преминаващ недалеко от фермата напоителен канал, предполагат, че там животните са били натоварени на фургон и откарани в неизвестна посока.

Обитатели на близо 6-хилядната ромска махала коментират, че обирът на фермера е поръчков. Те преполагат че телетата са разфасовани в някоя от нелегалните кланици в близките села, а конят е продаден на друго място.

Конкретния случай ставало въпрос за неуредени взаимоотношения между семейството на фермера и фамилията на махленски барон, смятат работещи по случая. По принцип в квартал „Шести“ спазвали закона да не посягат на „свои“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

:)

преди 4 години

....махленски барон...........Без думи......

31

БПФ

преди 4 години

До БПФ...направо ги товарим на конските вагони и им ги изпращаме !!! Компромиси да не се правят, ако от т.нар. "съд" в Страсбург се зъбят, моментално да им се запушват мордите, защото това, че някакви индивиди са от някакъв етнос, не ги поставя над законите на държавата и не им дава право да тероризират другите граждани !!! Срещу всеки страсбургски мерзавец, защитаващ хъхрешките беззакония, да се повдига обвинение в насаждане на расизъм и дискриминация !!!

30

Анонимен

преди 4 години

По безумно заглавие не бях срещал скоро, г-жо Джекова! Дори успяхте да ме развеселите и за това ще Ви попитам: как се ограбва животно? Парите ли са му взели на това животно, яденето ли, личните вещи ли?! Или имахте предвид, че горкия човек е ограбеното животно?! Просто не мога да си обясня как и защо Ви позволяват да пишете нон-стоп глупости...И същевременно да ни заливате с тях...

fallback