Снимка: pixaBay

Животни на стойност 6 000 лева са били задигнати от стопанството на 54-годишен фермер от Нова Загора. Крадците отровили двете кучета, рязали с мобилен флекс металните заграждения и откраднали три телета и един 3-годишен елитен жребец, съобщава Монитор.

За липсата на животните Стоян Донков съобщил сутринта на 18 май. Къщата на мъжа се намирала в населения предимно с роми квартал „Шести".

Криминалистите установили, че кучетата са били отровени вероятно със стрихнин, а следите от копитата на животните, стигащи до преминаващ недалеко от фермата напоителен канал, предполагат, че там животните са били натоварени на фургон и откарани в неизвестна посока.

Обитатели на близо 6-хилядната ромска махала коментират, че обирът на фермера е поръчков. Те преполагат че телетата са разфасовани в някоя от нелегалните кланици в близките села, а конят е продаден на друго място.

Конкретния случай ставало въпрос за неуредени взаимоотношения между семейството на фермера и фамилията на махленски барон, смятат работещи по случая. По принцип в квартал „Шести“ спазвали закона да не посягат на „свои“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase