Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Родители на деца от основно училище "Любен Каравелов" в Бургас протестираха срещу строеж на кооперация. Жилищната сграда се строи в двора на школото, точно под прозорците на децата, а оградата е разрушена, съобщи Bulgaria ON AIR.

Изкопът на бъдещата 6-етажна кооперация се появява буквално за два дни. Директорът на училището с изненада открива, че строежът опира в аварийния изход на корпуса, където учат най-малките.

"Трябва да има отстояние от 5 метра, а тук вие може да видите, че разстоянието е не повече от 80 сантиметра. Освен това отвесната стена е с височина 6,80 см. Ще препречи достъпа на естествената слънчева светлина", каза председателят на училищното настоятелство Ивайло Беловски.

Строителните действия предизвикват възмущението и на родителите. Учебният корпус е построен през 2017 година с европейски средства.

А имотът, в който се строи жилищната кооперация, е реституиран през 2000 година и има влязъл в сила подробен устройствен план, както и разрешение за строеж. След подадения сигнал от училището кметът на Бургас спира работата по обекта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

Това е наглост и корупция на някакво следващо ниво.Потресен съм,ако не бях видял снимков материал,нщмаше да повярвам,че може такова нещо да стане.Пак ги изберете *** от ГЕРБ или тия от бсп

21

Анонимен

преди 5 години

Поредните европари, незаконно глътналти. Кмета на Бургас и той усвоява за бат Бойче.

20

Анонимен

преди 5 години

Явно в последно време е много актуално темата как да връщаме пари на Европа.И да трупаме неуствояване на евро средства

fallback